kroatien
    Søndag 17 november 2019
  Ferie i Kroatien  -  Dalmatien Zadar
 
 

Ferietilbud Kroatien

Last minute

  Bed and Breakfast
  Bondegårdsferie
  Camping-Resort
  Feriehuse
  Hotel
  Dubrovnik
  Istrien
  Kvarner og højlandene
  Vennerafmeld

 Ferieguide  
 Flyselskaber  
 FRIENDS  
 Kontakt  
 Ruteplan  Zadar


Zadar har været beboet i 3000 år. Den første notering om bebyggelsen er fra det 4. århundrede f.Kr. mens de materielle spor er fra det 9. århundrede f.Kr. , hvis første indbyggere var stammen Libur. Bosættelsen fik bykarakter først da den blev erobret af Romerne. I starten af det 7. århundrede blev Zadar hovedstad i Dalmatien og forblev det til året 1918. Igennem krigstiderne har der været mange herskere i byen: i det 7. århundrede hersker kroater og ungarere.

I tiden fra 1102-1409 hersker kroater-ungarer og fra 1409 kommer byen under Venedigs styre som bliver på magten til 1797. Efter det er området under den første Østrigske styre frem til 1814, derefter hersker franskmænd med området til 1818, efter dem hersker italienerne til slutningen af den 1. verdenskrig. Med aftalen fra 1920 i Rapallo tilfalder byen Italien. Efter kraftige bombarderinger i den 2. verdenskrig, bliver byen en del af Republikken Kroatien i Den Føderative Folkerepublik Jugoslavien. Efter sammenbruddet af eks-Jugoslavien, byen oplevede endnu engang belejring fra 1991 til 1995, da den blev overtaget af den kroatiske arme.

Tæt på Zadar finder man parker af Plitvice, Paklenica, Krka and Kornati, natur parken Velebit and Telascica, og mere end 300 øer. I området kan man finde en skøn natur, mange små bugter, strande, kulturelle begivenheder, restauranter, hoteller og forretninger. Det er et af de mest interessante turist områder i Kroatien, og i mange restauranter kan man smage hjemmelavede specialiteter. man skal smage den berømte likør Maraskino. Zadar tilbyder også en top service for dem der kan lide at sejle.
VED FODEN AF DENNE SIDE, VIL DU FINDE ET KORT OVER ZADAR.
Events/Seværdigheder
Saint Donatus
Cathedral of St. Anastasia
Lokale specialiteter
  Grillkød
  Rødbede
  Grillet fisk
  Kulen
  Svampe
  Fileki
  Goulash
  Oliven Olie
  Pag cheese
Lokale vine
  Prosecco
  Maraskino
Klima
 
Luft 
jan
8
feb
10
Mar
16
april
20
maj
22
juni
25
juli
28
aug
27
sep
24
okt
20
nov
14
dec
10
Aktiviteter
  Soha Yachting
  Zadar Sub
  Skver Tours
  Marina Zadar Charter
  Jedrilicarski klub Uskok
Attraktioner
Zadar
Zadar
Zadar
Zadar
Zadar
Kort over Zadar
Zadar
DET KROATISKE TURISTRÅD har stillet billederne til rådighed
Zadar
Overnatning i området
  Bed and Breakfast Zadar
  Bondegårdsferie Zadar
  Camping-Resort Zadar
  Feriehuse Zadar
  Hotel Zadar