kroatien
    Onsdag 19 februar 2020
  Ferie i Kroatien  -  Istrien
 
 

Ferietilbud Kroatien

Last minute

  Bed and Breakfast
  Bondegårdsferie
  Camping-Resort
  Feriehuse
  Hotel
  Dubrovnik
  Istrien
  Kvarner og højlandene
  Vennerafmeld

 Ferieguide  
 Flyselskaber  
 FRIENDS  
 Kontakt  
 Ruteplan  Rovinj


Rovinj er en af de mest udviklede resorts i Kroatien, med mange hoteller, camping og restauranter. De vigtigste begivenheder i Rovinj er regatta Rovinj-Pesaro-Rovinj i maj, pop music festival i july, kunst udstillingen i august. Det er nemt at dyrke sport, da turneringer og skoler er organizerede, banene og udstyre llejede. Rovinj ACI Marina har 420 ankerpladser.

Med en køretur på blot 66 km ankommer du til Grosnjan, der ligger på en bakke, og ligger langt væk fra larmen der kommer fra hovedvejen. Fæstningsværker dateres tilbage til den venetianske periode. Under den tyske besættelse blev byen sat i brand, med mistanke om at nogle havde hjulpet nogle partisaner med at flygte. Først efter 1970 med en sammenslutning af kunstnere både italienske, tyske, kroatiske og engelsk blev byen genopbygget husene i landsbyen, ved blandt andet at indsætte nogle kunstværksteder der stadig er aktive. Atmosfæren er magisk, og markerne er fulde af oliventræer og vinstokke. Minder meget om Toscana. Mens du kigger dig om i byens flotte smalle gader, kan du høre musikerne der øver. 47 km væk kommer du til byen Motovun. Landsbyen ligger på en klippe, og er indgangen til den spektakulære middelalder. Herfra er udsigten betagende. Her kan du smage trøfler som findes i byens nærområde.

Byen udvikler sig på en halvø, klimaet er mild, og vegetationen er sub tropisk. Rovinj har to havner, nord på mere åben, og sydpå mindre og mere beskyttet. Foran kysten er der mange øer og små øer. Byen har med sine mange grotter, strande og parklignende landskaber tiltrukket utallige besøgende gennem årtier, og er nu bedst kendt som turistområde med mange gode feriesteder. Også den rene luft og milde klima har gjort sit til at Rovinj i dag er meget besøgt.
VED FODEN AF DENNE SIDE, VIL DU FINDE ET KORT OVER ROVINJ.
Events/Seværdigheder
Rovinj Heritage Museum
Monkodonja
Brijuni National Park
Lokale specialiteter
  Grillkød
  Ravioli
  Polenta
  Spider crab
  Risotto med fisk
  Grillet fisk
  Kulen
  Svampe
  Fileki
  Goulash
  Oliven Olie
  Minestrone
  Trøfler
  Skinke
  Krapfen
  Gnocchi
Lokale vine
  Malvasia
  Terrano
Klima
 
Luft 
jan
8
feb
10
Mar
13
april
18
maj
23
juni
26
juli
29
aug
28
sep
23
okt
20
nov
13
dec
9
Aktiviteter
  Scuba Valdaliso
  Istra Bike
  Ekosport
Attraktioner
Rovinj
Rovinj
Rovinj
Rovinj
Rovinj
Rovinj
Kort over Rovinj
DET KROATISKE TURISTRÅD har stillet billederne til rådighed
Rovinj
Overnatning i området
  Bed and Breakfast Rovinj
  Bondegårdsferie Rovinj
  Camping-Resort Rovinj
  Feriehuse Rovinj
  Hotel Rovinj
Camping Valalta