kroatien
    Lørdag 28 marts 2020
  Ferie i Kroatien  -  Istrien
 
 

Ferietilbud Kroatien

Last minute

  Bed and Breakfast
  Bondegårdsferie
  Camping-Resort
  Feriehuse
  Hotel
  Dubrovnik
  Istrien
  Kvarner og højlandene
  Vennerafmeld

 Ferieguide  
 Flyselskaber  
 FRIENDS  
 Kontakt  
 Ruteplan  Porec


Porec er en by i det vestlige Kroatien, med et indbyggertal på ca. 17.000. Byen ligger i området Istrien, på kysten til Adriaterhavet.

Med en køretur på blot 29 km ankommer du til Grosnjan, der ligger på en bakke, og ligger langt væk fra larmen der kommer fra hovedvejen. Fæstningsværker dateres tilbage til den venetianske periode. Under den tyske besættelse blev byen sat i brand, med mistanke om at nogle havde hjulpet nogle partisaner med at flygte. Først efter 1970 med en sammenslutning af kunstnere både italienske, tyske, kroatiske og engelsk blev byen genopbygget husene i landsbyen, ved blandt andet at indsætte nogle kunstværksteder der stadig er aktive. Atmosfæren er magisk, og markerne er fulde af oliventræer og vinstokke. Minder meget om Toscana. Mens du kigger dig om i byens flotte smalle gader, kan du høre musikerne der øver. 27 km væk kommer du til byen Motovun. Landsbyen ligger på en klippe, og er indgangen til den spektakulære middelalder. Herfra er udsigten betagende. Her kan du smage trøfler som findes i byens nærområde.

Porec er beromt for den skønne nature og de forskellige turist resorts: Plava and Zelena Laguna (Blue and Green Lagoon), Brulo, Pical, Spadici. I slutningen af 1800, havde Porec mange vigtige gæster: Archduchess Stephania, Archdukes Karlo Stephan og Karl Ludwig og Duke of Parma. Den første offentlig strand var åbnede i 1895. Det er muligt at dyrke næsten alle sports, og, fra maj til September, høre koncerterne i Euphrasian Basilica, eller jazz aftener i Porec.

Et turist tog kører gennem Porec, og her kan man finde en af de første nøgen camping, Ulika, der findes på en dejlig kystoringet af olive træer. I Porec er temperaturen behalig, og mange hjørner af byen minder om Venedig. Økonomien er baseret på landbrug, vindyrkning, fiskeri, turismen og frugtdyrkning.
VED FODEN AF DENNE SIDE, VIL DU FINDE ET KORT OVER POREC.
Events/Seværdigheder
Euphrasian Basilica (Unesco World Heritage List)
Cave Baredine
Brijuni National Park
Lokale specialiteter
  Grillkød
  Ravioli
  Polenta
  Spider crab
  Risotto med fisk
  Rødbede
  Grillet fisk
  Kulen
  Svampe
  Fileki
  Goulash
  Oliven Olie
  Minestrone
  Trøfler
  Skinke
  Krapfen
  Gnocchi
Lokale vine
  Malvasia
  Terrano
  Cabernet Sauvignon
Klima
 
Luft 
jan
8
feb
10
Mar
13
april
18
maj
23
juni
26
juli
29
aug
28
sep
22
okt
19
nov
13
dec
9
Aktiviteter
  Plava Laguna Diving
  Sons of wind
  Acquarius - Rent a boat
  Istra Bike
Attraktioner
Porec
Porec
Porec
Porec
Euphrasian Basilica
DET KROATISKE TURISTRÅD har stillet billederne til rådighed
Porec
Porec
Kort over Porec
Overnatning i området
  Bed and Breakfast Porec
  Bondegårdsferie Porec
  Camping-Resort Porec
  Feriehuse Porec
  Hotel Porec