Kroatien er et fremragende land, der på mange måder er en smule undervurderet. Kroatien emmer nemlig af muligheder for at opleve forskellige ting. Særligt naturen er noget, Kroatien er kendt for. Men de kan faktisk meget mere. 

I mange byer står gamle huse og bygninger stadig og giver liv til byen på en måde, du ikke oplever ret mange andre steder. Herunder kan du læse om 5 forskellige byer i Kroatien, der gør sig særligt bemærkede. Det er byer, du bare må besøge.

Split

Split er en fremragende by. Det er en storby, og der er derfor mulighed for at lave de fleste ting, du ønsker på en ferie. Det er typisk her du flyver til, når du drager mod Kroatien. Desværre er der alt for mange, der ikke under sig den mulighed at blive i byen i nogle dage og opleve stemningen. Særligt festmiljøet i Split er fantastisk. Så hvis du nyder at feste til den lyse morgen på din ferie, så er Split værd at besøge.

Trogir

Trogir er en lille havneby, der er placeret ca. 27 km fra Split. Det er en meget hyggelig lille by, der i den grad er værd at stoppe forbi. Den lille hyggelige by er på UNESCO’s verdensarvliste, fordi de har formået at bevare bystrukturen fra helt gamle dage. En skøn aftensmad i smukt gadelys og en afslutning langs havnen burde alle prøve. 

Dubrovnik

Dubrovnik er en af de byer, du bare skal besøge, hvis du bevæger dig mod Kroatien. Den sydlige by er på mange måder et lille stykke historie. Den antikke bydel rummer en helt fantastisk stemning. Den gamle bymur og de snoede gader gør oplevelsen enestående og ikke mindst autentisk. Du kan gå en tur i gaderne og spise en hyggelig aftensmad. Du har naturligvis også mulighed for at booke et hotel i den gamle bydel. Alternativt kan du finde et sted en smule uden for byen at overnatte og så i stedet blot tage en endagstur i den smukke by.

Krka

Krka er et meget smukt sted i Kroatien. Er du til store naturoplevelser, er det værd at lægge vejen forbi. Krka er en nationalpark, der har et meget kendt vandfald. Ja, faktisk er der hundredvis af vandfald og en hel vandreture, du kan følge rundt. Der er en overdådig smuk tur. Hvis du ikke ønsker at gå turen, kan du nøjes med at bade i de flotte vandfald. Hvis du er heldigt, at solen skinner, vil der også lyse fine regnbuer op i vandsprøjtende.

Zagreb

Zagreb er hovedstaden i Kroatien. Det er altså her landets samlingspunkt er, samtidig med, at det også er Kroatiens største by. Der er altså mulighed for at gå på byvandring i den store by og opleve lidt af hvert. Det kan du læse meget mere om på zagreb.dk. Du kan gå på jagt efter kulturelle bygninger og historie. Derudover er der naturligvis også mulighed for at shoppe, spise lækkert mad og gå i byen om aftenen. Helt sikkert herligt at bruge et par dage.