Ferie og oplevelser i Osijek

Den fjerdestørste by i Kroatien Osijek er beliggende ved den højre bred af floden Drava og knap 300 km vest for hovedstaden Zagreb. Det er en by, som er stærkt præget af sin militære historie, men som har vendt den til noget spændende, kulturelt og seværdigt. 

Det er uden tvivl de historiske og arkitektoniske seværdigheder, der tiltrækker flest turister og de er også et besøg værd – sammen med byens mange cafeer og restauranter, der byder på traditionel og smagfuld gastronomi, der varmer både mave og hjerte. 

Oplevelser i Osijek

Selv om floden Drava flankerer hele den ene side af byen og bestemt også er værd at tage en slentretur langs, hvis vejret er til det, så er floden langt fra den mest storslåede oplevelse byen har at byde på. 

De store bygninger, som rummer det Nationale, kroatiske teater samt Skt. Peter og Skt. Pauls Katedral er de mest fremtrædende og spektakulære bygninger, der helt sikkert er et besøg værd, når du gæster byen. Brug muligheden for at opleve de mange, smalle gader med mulighed for shopping, spisning og sightseeing, mens du går fra katedralen til teatret. 

Gastronomiske oplevelser i byen

Der findes talrige restauranter og cafeer i byen, der alle byder på forskellige former for mad og drikke. Langt de fleste af dem af inspireret af det klassiske, kroatiske køkken, men bærer også kraftigt præg fra Ungarn. Hvis du ikke kan vente til du kommer til Kroatien kan du starte med at hente god madinspiration her.

Er du til fisk og lokal cuisine, så er den kroatiske fiskesuppe bestemt noget, der er værd at afprøve. Den varme tomatsuppe med paprika og fisk, smager så englene synger og er et typisk eksempel på områdets krydrede og landlige køkken. Den findes i mange forskellige udgaver, men langt de fleste restauranter serverer den i en raffineret udgave, der ligger et stykke fra den originale version, der er lavet overbål og indeholder malle eller torsk.

Overnatningsmuligheder i Osijek

Den spændende by har mange gode muligheder for overnatning i alle prisklasser. Du finder både luksushoteller og helt klassiske værelser med blot det strenge nødvendige eller du kan finde ferielejligheder med eget køkken, hvis du ønsker muligheden for at tilberede dine egne måltider med lokale råvarer. Osijek er en overset perle i Kroatien, der byder på fantastiske seværdigheder og mange muligheder for gastronomiske oplevelser ud over det sædvanlige, så vil du prøve noget nyt og anderledes, så er byen et kig værd.