Oplev Istrien under varmere luftstrøg

På denne fantastiske halvø finder du alt det, der hører til en rigtig ferie sydpå. Til trods for at regionen gennem mange år har været et populært rejsemål for turister fra hele verden, så har den ikke mistet sin klassiske charme og originale skønhed. 

Her har du muligheden for at opleve alt, hvad du kender fra blandt andet Italien og Spanien, og det hele ligger indenfor en overskuelig radius, der giver dig adgang til en række forskellige eventyrlige destinationer med hver deres charme. 

Oplevelser i Istrien

Det er især kultur, historie og gastronomi, der gør sig gældende i området og hele regionen er rig på oplevelser for dig, der er interesseret i lækker mad og smukke omgivelser. De mange, små landsbyer ligger i små klynger på den lange kyststrækning og indbyder til slentreture i de labyrintiske gader, mens Pula, der er regionens største by giver mulighed for shopping.

Du kan snildt bruge din ferie på at opleve hele området, men Pula er også en by, der sagtens tåler flere dages ophold i sig selv. De smukke klippestrande og den pittoreske by danner de perfekte rammer om din ferie og du vil med garanti forelske dig i området.

Gastronomi i området

Dette område ligger ud mod Adriaterhavet og er på den måde kun adskilt fra Italien af hav. Det ses og smages tydeligt på madkulturen, der bærer klart præg af Middelhavets smage og ingredienser. Er du vild med maden i Italien, vil du med andre ord blive begejstret for de kulinariske muligheder Istrien byder på. 

Området er især kendt for sin fantastiske olivenolie, gode vin og fantastiske skaldyrsretter, der kommer lige fra havet og ofte tilberedes med lokale produkter og ingredienser. Vil du nyde den mest autentiske smag af området, så er det pastaretterne og de friske skaldyr eller fiskeretter, der vil give dig den bedste smagsoplevelse.

Overnatningsmuligheder i Istrien

Kroatien er et populært rejsemål for folk, der vil på kør-selv-ferie i bil eller med campingvogn. Derfor findes der også en lang række gode muligheder for at overnatte på både campingpladser, på hoteller eller i ferielejligheder og -huse, alt efter, hvad dine præferencer er.

I Pula finder du det største udvalg af hoteller i alle prisklasser og er du til luksus, findes der også både fire og femstjernede hoteller med pool områder og fantastiske restauranter. Vil du hellere campere ligger der en lang række idylliske pladser langs den smukke kyst.