Dalmatien – Det skal du opleve

Dalmatien er en region i Kroatien, som ligger på østkysten af Adriaterhavet. Dalmatien har masser at byde på. Du kan blandt andet nyde den smukke natur, svømme i det klare hav eller besøge nogle af de smukke byer. 

De mest populære byer i Dalmatien er Zadar, Split og Dubrovnik. 

Nyd den smukke natur 

Noget af det, som Dalmatien er mest kendt for, er den smukke natur. Der er mange som vælger at rejse til Dalmatien for at se de smukke bjerge, vandfald og selvfølgelige besøge de lækre strande. Et af de smukkeste naturområder i Dalmatien er nationalparken Krka, som dækker 109 km2 af floden Krka mellem Knin og Skradin. I parken kan du se den smukkeste del af floden og de syv vandfald, som mange forbinder med Dalmatien.

Du kan også besøge Paklenica Nationalparken, som dækker noget af Velebit Bjergkæden. Den blev allerede erklæret som nationalpark i 1949. Du kan blandt besøge parkens store klatreområde, hvor der er 400 klatreruter med forskellige sværhedsgrader. Hvis du ikke er den store klatrer, kan du også nyde en af de mange vandrestier i parken. 

Zadar – Hitchchocks skjulte by

Zadar var en by som blandt andet Hitchcock var forelsket i. Han så de smukkeste solnedgange i sit liv, imens han var i Zadar. Du kan også finde en stor harmonika på stranden, som spiller musik, når havet fylder den med vand. 

Noget af det bedste ved Zadar er, at du kan nyde den smukke by og smukke natur uden de folkemængder, som findes i nogle af de andre storbyer i Kroatien. 

Split – velbevaret arkitektur

Split er den andenstørste by i Kroatien. Den byder på en blanding af morderne kultur og historie. Du kan bland andet se Diocletians Palads som blev bygget 305 år e.Kr. for den romerske kejser. 

Du kan også besøge den gamle bydel, som byder på en labyrint af små gader rundt om Diocletians Palads. 

Du kan også besøge Klis fæstningen, som har været til stede under flere krige mellem romerne og deres fjender. 

Dubrovnik – historie og kultur

Dubrovnik er en smuk by, som er fyldt med gammel historie og kultur. Selve byen er placeret indenfor en kæmpe bymur, hvilket giver byen et smukt bybillede. Når du besøger byen, kan du ikke undgå at besøge den gamle bydel. Den gamle bydel er fyldt med charmerende brostensveje, som giver bydelen en helt speciel følelse. Derudover er de smalle gader fyldt med lækre cafeer, restauranter og spændende butikker.