Zadar – Oplev den skønne kroatiske kystby

Den gamle kystby, Zadar, er måske en af de smukkeste og mest elegante byer du kan besøge i Kroatien. Med en lang kyststrækning mod det indbydende Adriaterhav og den smukke og bilfri halvø, der strækker sig ud fra kysten, er byen en perle for dig, der ønsker at holde ferie i en by, der byder på sand, strand, gourmet og shopping i samme pakke.

Zadar emmer af charme og indbyder til eventyr med sine lange, smalle og brostensbelagte gader, der snor sig som en labyrint gennem byen. Hver gade gemmer på forskellige overraskelser i form af idylliske bygninger med farvestrålende blomster fra altanerne, små cafeer, der indbyder til afslappende pauser fra byvandringen og spændende butikker med lokale varer.

Oplevelser i Zadar

Det tager ikke lang tid at flyve fra Danmark til det idylliske Zadar, men det føles som at træde ind i en helt anden verden, når den smukke by udfolder sine gader for dine fødder og strækker sine snørklede gader hele vejen ned til det glitrende hav. 

Byen byder på en lang række appetitvækkende oplevelser, når det kommer til gastronomi og især fisk er noget de mange restauranter forstår sig på. Mange steder finder du friskfangede fisk og skaldyr på menuen og det smitter af på smagen, der er helt uovertruffen. 

Ud over det gastronomiske kan du også opleve en lang række seværdige steder både inde i byen og langs dens vidunderlige kyststrækning. Især solnedgangen ved den store installation ’Hør Havet Synge’ er værd at opleve. 

Her akkompagneres solens nedgang i havet af ikke mindre end 35 orgelpiber ved den smukke stentrappe, hvor bølgerne slår ind og skaber den spændende og til tider lidt uhyggelige gurglen i piberne, der er gemt under de hvide trappetrin.

Når du alligevel nyder solnedgangen ved piberne, kan du passende blive og opleve lysshowet fra installationen ’Solhilsen’, der ligger lige i nærheden. Her vil 300 soldrevne lys skabe et spektakulært lysshow, drevet af opsamlet solenergi.

Overnatning i Zadar

Du finder naturligvis de helt almindelige overnatningsmuligheder, som kendes fra alle turistområder verden over, men Zadar byder også på overdådig luksus. De mange hoteller, der er beliggende ud mod den kroatiske kyst, byder på muligheden for privat strand, overdådige pool områder og spabehandlinger i deres egne lokaler. Du kan altså nyde alt fra royal luksus til klassiske ferielejligheder og veludstyrede campingpladser, alt efter hvad budgettet tillader.