Oplev magiske Split i Kroatien

Gennem de seneste år er Split blevet et mere og mere populært rejsemål i Kroatien. Hvor det før i tiden mest af alt var et pitstop på vejen til den kroatiske skærgård, så er det i dag et yndet turistmål, hvor rejsende slår sig ned i en uge eller to. Og der er mange grunde til, at byen fortjener, at du lægger vejen forbi. 

Den smukkeste gamle by med det funklende Adriaterhav som nabo

Split har den fineste gamle bydel, hvor smalle gader og historiske bygninger dominerer billedet. Her lever romantikken i bedste velgående, og særligt Peristylet er et højdepunkt i denne del af byen. Det er en smuk aflang plads med en fantastisk buet række af gamle, egyptiske søjler. Her kan du nyde en kop kaffe, lytte til skøn musik og nyde den afslappede stemning.

Og så er det faktisk i denne gamle bydel, at en hel del afsnit af Game of Thrones er blevet optaget.

Split byder på hav og skov i skøn forening

Split ligger lige ud til vandet, og her kan du både nyde det svalende, skønne vand og nappe en slentretur på havnepromenaden. Her får du den helt ægte følelse af ferie, og der er rigeligt med palmer, isboder, bølgeskvulp og duft af dejlig mad.

Får du nok af bylivet, bør du sætte kursen mod pinjeskoven ved Park Marjan, som er et stort, beskyttet naturområde. Tag de gode sko på, for turen går opad – og du belønnes med en enestående udsigt ud over Split og de nærliggende øer.

Hvor skal du spise i Split?

Er du til vin og tapas er Paradox Wine & Cheese Bar stedet for dig. Her kan du slubre dig igennem lokale vine og nyde oste og charcuteri. Skald et være Fine Dining, bør I lægge vejen forbi Dvor, der ligger i en lille badebugt. Her får du lokale råvarer og strålende måltider fra Kroatien. 

Trænger du til noget andet mad end det kroatiske køkken, er Bokeria et godt bud. Her svømmer du i udsøgte italienske bistro specialiteter og skønne fiskeretter, men husk at bestille bord.

De bedste hoteller

Skal du helst have det hele serveret på et elegant sølvfad, så er Residence by Vestibul et lækkert bud på et af de bedste hoteller i Split. Her får du elegante luksuslejligheder, egen altan og en absolut skøn beliggenhed. Vil du gerne have adgang til eget køkken og have følelsen af at være hjemme, så er Gardin Split stedet for dig. Her får du en stor lejlighed med køkken-alrum, flere værelser og badeværelser og den lækreste indretning.Én ting er sikkert – du vil have lyst til at vende tilbage til Split igen og igen.