Slavonien byder på smuk natur og floder

Slavonien er den østligste del af Kroatien og selv om regionen ikke har nogen kyster ud mod havet, så er den alligevel næsten omringet af vand. Området ligger mellem de tre floder; Donau, Sava og Drava og er fyldt med smukke, grønne egne og historiske områder med barokke bygningsværker. 

Vil du gerne opleve det autentiske Kroatien og bevæge dig væk fra de tungeste turistområder, så er Slavonien en uopdaget perle, der byder på smukke og spændende oplevelser for hele familien. Se de barokke paladser og kirker eller nyd den uberørte natur.

Natur og gastronomi i Slavonien

Der er rig mulighed for at opleve autentisk gastronomi i området, der er præget af egne med landejendomme og økologiske landbrug, der ofte sælger lækre, lokale varer til turister og besøgende. Områdets cuisine er præget af indflydelse fra de omgivende egne, hvilket skaber en dyb og krydret smag, der går gennem både mad og drikke. Mest kendt er området dog for deres blommesnaps og krydrede pølser, der spises både som de er, men også som en del af Slavoniens mange gryderetter.

Vil du hellere opleve naturen, så er Slavonien også en enestående blanding af store, frodige og åbne sletter og gamle, uberørte urørte egeskove på mange hundrede år. Fortab dig i de store vidder eller føl historiens hvisken mellem de brede stammer.

Historie og original charme i området

Slavonien ligger langt fra de klassiske turistområder langs Adriaterhavets kyst og derfor er området stadig relativt urørt af turisme og rejseruter. Det betyder, at du kan møde den originale charme og en imødekommende og gæstfri befolkning, der ønsker at byde deres gæster velkomne. 

Områdets befolkning er stolte af deres traditioner og historie og er du heldig, kan du møde folk i de traditionelle dragter, der spiller musik, danser og hygger sig som de har gjort gennem århundreder. 

Overnatningsmuligheder i Slavonien

Vælger du at rejse på ferie i naturskønne og spændende Slavonien, er der rig mulighed for både at overnatte på hoteller og slå teltpælene i jorden på en af de mange campingpladser. Er du mere eventyrlysten, findes der også mange små, skjulte og lokale overnatningsmuligheder på de store landsteder eller i de mindre landsbyer.Vil du opleve en større by, så har Osijek ved bredden af Drava et flot udbud af lækre hoteller med udsigt over vandet og mulighed for at besøge byens mange restauranter eller slentre en tur gennem de smalle, snoede gader med historisk stemning.